top of page

Over ons

winnaar bookground.jpg

Bookground

is de winnaar van de "Renew The Book" Pioneersprijs 2022

Welkom bij Bookground!

Welkom bij Bookground, een mobiele app voor de gepassioneerde boekenliefhebber.

 

Bookground is ontstaan uit de frustratie van de founders, die als gepassioneerde boekenwurmen telkens na het lezen van een boek meer wilde weten over de schrijvers, de inhoud en alles wat met de boeken te maken had.

 

Helaas leverde hun zoektocht naar informatie telkens alleen maar meer frustratie op. Dit bracht hen op het idee om een centrale plek te creëren waar lezers nog verder kunnen genieten van hun boek, zelfs nadat ze het hebben uitgelezen. 

Met Bookground is er nu een nieuwe manier ontstaan om boeken te ervaren. Lezen is niet langer eenrichtingsverkeer.

 

Lezers kunnen nu deel uitmaken van de ervaring, een kijkje krijgen in het ontstaansproces van hun favoriete boek en in contact komen met de schrijvers.

 

Onze ambitieuze ideeën hebben geleid tot het winnen van de Pioniersprijs van Renew the Book in 2022, een prijs voor het meest creatieve en originele initiatief om de toekomst van uitgeverij vorm te geven.

Visie

Onze visie is dat de magie van lezen niet stopt bij de laatste bladzijde van een boek.

 

Ons doel is om van het lezen van boeken een moderne en interactieve ervaring te maken die aantrekkelijk is voor (jonge) lezers, schrijvers en uitgevers.

 

We geloven dat er een grotere behoefte is aan lezen dan ooit tevoren, in een tijdperk van snelle informatie, interactieve platforms en Tiktok.

Missie

Download

de App

Apple sotre logo_edited.jpg

Onze missie bij Bookground is om het lezen van boeken weer aantrekkelijk te maken voor jongeren en voor iedereen. We willen een leeservaring creëren die jongeren aanspreekt, maar die ook volwassen lezers zal bekoren.

 

Ons interactieve platform biedt foto's, video's, achtergrondverhalen en de mogelijkheid om in contact te komen met de schrijver.

 

We bieden schrijvers de creatieve vrijheid om een nog completer verhaal te vertellen en de verbinding aan te gaan met lezers.

 

Lezen is een geweldige manier om je intellectuele vaardigheden te ontwikkelen en je maatschappelijk succes te vergroten.

 

We hopen dat ons platform lezers zal inspireren om zich te blijven verdiepen in de wondere wereld van boeken.

Ontdek de wereld achter jouw
favoriete boeken op Bookground.

bottom of page